SEO Nedir ?

SEO Nedir ?

SEO İngilizcesiyle Search Engine Optimization kısaltılmış halidir. Türkçesiyle Arama Motoru Optimizasyonu demektir. SEO Nedir  ? SEO Ne İşe Yarar ? SEO'nun Faydaları ?  SEO Yaptırmam Gerekli Mi ? gibi sorularınızın cevaplarını vereceğiz. Öncelikle SEO Nedir ? ile başlayalım.

SEO Nedir ?

 

SEO Nedir

SEO yukarıda da dediğimiz gibi arama motoru optimizasyonudur. Yani sitelerinizi üst sıraya çıkarmak için yapmanız gereken bir uygulamadır. Tabi bunun hemen olma şansı yoktur. Uzun süreli ama çok faydalı bir SEO çalışması ile sitenizi en üst sıraya getirmenizin size çok fazla faydası olacaktır. Örneğin kendimizden örnek vermek gerekirse "SEO" kelimesinde ilk sıraya geldiğimiz takdirde sitemize gelen trafik sayısı 673000 olacaktır ve bunun bize çok fazla faydası olacaktır.

SEO Ne İşe Yarar ?

 

SEO Ne İşe Yarar ?

SEO sitenizin üst sırada yer almasını sağlar bu da sitenize gelen trafiği arttırır. Örneğin bir cep telefon mağazanız var. Arama motoruna "Cep Telefonu" yazıldığında en üstte sizin sitenizin yer aldığını varsayalım ve "cep telefonu" kelimesinin aranma hacmine baktık ve çıkan sonucu sizinle paylaşalım. Cep telefonu kelimesinin aranma hacmi 2.240.000 yani sizin web siteniz cep telefonu kelimesinde en üst sırada olduğu takdirde sitenize bu kadar kişi giriş yapacaktır ve satışlarınız tavan yapacaktır.

SEO'nun Faydaları ?

Dediğimiz gibi SEO'nun faydaları sizin satışlarınızı veya popülerliğinizi çok yüksek bir şekilde arttıracaktır. SEO'nun size ve web sitenize çok fazla faydası vardır.

SEO Yaptırmam Gerekli Mi ?

Bir E-Ticaret sitenizin olduğunu farzedelim. Bu E-Ticaret sitenizde teknolojik ürünler satıyorsunuz. Yukarıda verdiğimiz örnekteki gibi "cep telefonu" kelimesinde ilk sıralarda yer almıyorsanız arama motorlarından satış yapmanız çok fazla azdır. Ancak SEO yaptırdığınız takdirde ilk sıralarda yer alıyorsanız internetten çok daha fazla satış yapabilirsiniz.

SEO hakkında başka merak ettiklerinizi bizlere iletirseniz sizlere detaylı bir şekilde anlatıp sizlerin meraklarını giderebiliriz. Sizde SEO ihtiyacınızın olup olmadığını belirlersiniz.

 

Paylaş